Bio

reinoutpianoReinout Douma (1974) klom op 4 jarige leeftijd achter de vleugel. Hoewel thuis klassieke muziek klonk was hij ook bezig met het naspelen van popmuziek. In Groningen ging hij rechten studeren. Ook ging hij daar cabaretiers begeleiden en leerde hij een nieuwe liefde kennen: Jazz! Een reden om naar het conservatorium te gaan. Hij studeerde in 2002 af met hoofdvak piano jazz bij Henk Meutgeert, Marc van Roon en David Berkman (New York comes to Groningen). Tijdens zijn studies speelde Reinout verschillende muziekgenres al dan niet geimproviseerd. Hij doet theatertournee’s met cabaretgroep Vrouw Holland en leert komiek Jochem Myjer kennen van wie hij inmiddels de vaste componist is en waarmee hij in 2010 een Top40 hit heeft. Daarnaast speelt hij in steeds meer verschillende bezettingen jazz, funk, pop en muziektheater-concerten.

In 2009 werkt hij aan een droom: een groot professioneel lichte muziek orkest. Noordpool Orkest is geboren! Als dirigent en 1 van de arrangeurs werkt hij met dit nieuwe onafhankelijke orkest aan verschillende jazz en pop projecten. Hierbij volgde hij lessen van dirigenten Arjan Tien en Ed Spanjaard. Hij componeerde voor Metropole Orkest, Noordpool Orkest en Noord Nederlands Orkest.

Reinout werkt en werkte samen met o.a. Jose James, Zara Mc Farlane, Ed Kowalczyk, Wouter Hamel, Izaline Calister, Jett Rebel, Benjamin Herman, Ben van Gelder, Reinier Baas, Bert Visscher, Janne Schra, Waylon, Sandra van Nieuwland, Nynke Laverman, Douwe-Bob, Fay Claassen, Ellen ten Damme, Glennis Grace, Jim van der Zee, Karsu, Anna Serierse, Kim Hoorweg, Jochem Myjer, Lilian Hak, Vrouw Holland, Iris Kroes, Jan Akkerman, Ali B, Fresku, Syb vd Ploeg, Maria de Fatima, Elske deWall, Babette van Veen, Arno vd Heyden, Maaike Schuumans, Tim Akkerman, Kraantje Pappie, Julian Thomas, Jenny Lane.

In Noord Nederland componeerde hij daarnaast voor Noord Nederlandse Dans, Noord Nederlands Toneel, Theater te Water en Jeugdtheater de Steegh. Ook is hij docent piano jazz en solfege in Groningen.

In oktober 2012 verscheen zijn 1e jazz cd, een cd van Noordpool Orkest ‘Radiohead, A Jazzsymphony’ bij Challenge Records. In 2017 verscheen ‘Vasalis’ van Noordpool Orkest met Janne Schra. Een album met daarop de muziek die hij met Janne schreef bij de poëzie van dichteres Vasalis.